top of page
Zoeken

Een verschil maken - door Fortunatus

Het begin

Al van jongs af aan vond ik het geweldig om iedereen een leven vol hoop, gezondheid en geluk te zien hebben. Het doet me pijn om te zien dat er zoveel mensen in zeer schrijnende omstandigheden leven. Zonder geld, een leven vol ziekte en angst. Deze situaties leiden er vaak toe dat gezinnen geen eten meer kunnen kopen en zeker geen medische hulp kunnen betalen (met alle gevolgen van dien). Vreselijke situaties. Doordat ik dit van dichtbij heb kunnen zien, is mijn vastberadenheid om mensen die mijn hulp het hardste nodig hebben, te helpen.


Toen ik op de basisschool zat, droomde ik er al van om voor zieken te zorgen zodat ik met mijn kennis in elk geval een deel van de arme mensen zou kunnen helpen.

Toen ik op de basisschool zat, droomde ik er al van om voor zieken te zorgen zodat ik met mijn kennis in elk geval een deel van de arme mensen zou kunnen helpen. Deze dromen bleven me achtervolgen op de middelbare school en op de universiteit en werd ik uiteindelijk een gezondheidsprofessional.


De behoefte aan hulp

Hoe ongelooflijk het ook klinkt, ik heb gezien dat zieke mensen door hun familie in de steek worden gelaten omdat ze de medische behandelingen niet konden betalen. Dit had vaak fatale gevolgen. Dit moet veranderen! Ik geloof dat alle mensen een kans verdienen om behandeld te worden. De financiële situatie van een gezin zou in de zorg niet van belang moeten zijn. Toen ik enkele weeshuizen bezocht, zoals het Msimba-weeshuis in Mikumi Morogoro of het Moeder Theresa van Calcuta Center in Tabora, realiseerde ik me hoe belangrijk het is om nog meer te helpen op gemeenschapsniveau.


Ik geloof dat alle mensen een kans verdienen om behandeld te worden. De financiële situatie van een gezin zou in de zorg niet van belang moeten zijn.

In 2019 vertelde ik Marin over het idee om een ​​ziekenhuis op te richten om de armen betaalbaar te behandelen. Marin en ik werkten in 2017 samen bij ST. Kizito-ziekenhuis in Mikumi. Vanaf het moment dat we daar waren, wist ik dat ze een perfecte partner zou zijn voor dit grote project. We delen een droom, visie en met ons doorzettingsvermogen, behalen we resultaten!


Onze impact

Sindsdien hebben we de Martus Foundation geregistreerd en zijn we onlangs begonnen met het verstrekken van medische hulp aan arme gezinnen door iCHF-verzekeringskaarten uit te geven. Ik ben zo blij dat we een verschil kunnen gaan maken in het leven van deze mensen!


Het is zeker nog niet genoeg. Met de hulp van de ambtenaren voor gemeenschapsontwikkeling, sociale ambtenaren en de iCHF-coördinatoren kunnen we de mensen in nood identificeren. We hebben een speciale vragenlijst ontwikkeld om de problemen te lokaliseren. Het maakt me verdrietig als ik zie hoeveel gezinnen onze hulp echt nodig hebben, maar het motiveert me ook omdat het betekent dat onze hulp echt nodig is!


Het maakt me verdrietig als ik zie hoeveel gezinnen onze hulp echt nodig hebben, maar het motiveert me ook omdat het betekent dat onze hulp echt nodig is!

Gezinnen die een zorgpas van Martus Foundation hebben gekregen, kunnen de medische behandeling krijgen die ze nodig hebben (soms al jaren!). Hun algemene levensomstandigheden zijn veranderd, ze zijn gelukkiger en financieel flexibeler omdat de kosten van medische behandelingen nu aan andere aspecten van het leven kunnen worden besteed, zoals bijvoorbeeld schoolgeld voor de kinderen!


Ik ben erg blij om een ​​rol te spelen in de impact die we kunnen maken door de verzekeringskaarten te verstrekken. Niet alleen de individuele families zullen profiteren van dit programma, maar de gemeenschap als geheel zal uiteindelijk profiteren van een betere gezondheid, aangezien de productiviteit zal toenemen en het sterftecijfer zal dalen, wat bijdraagt ​​aan een stabielere gemeenschap.


Ik kan niet wachten om een ​​nog grotere impact op de gemeenschap te hebben! Ik wil iedereen bedanken die zich heeft ingezet om ons te helpen de doelen van onze organisatie te bereiken. Alleen met hulp kunnen we eindelijk een gezonde welvarende samenleving hebben.Hieronder zie je enkele foto's van Fortunatus die de verzekeringskaart naar de eerste families brengt die door Martus Foundation worden gesteund! Wil je meer van deze vrolijke familieportretten zien? Voor slechts 20 euro kun je een heel gezin helpen, bekijk hier hoe je kunt helpen. Jouw hulp is nodig!
Fortunatus laat de iCHF kaart zien


Dankzij jullie hulp heeft deze familie van 13 nu 1 jaar toegang tot gezondheidszorg met een verzekering.21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page